Prof. Dr. Hüseyin BİLGİN
Öğretim Elemanları Sergisi
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Bölümden Fotoğraflar: Bilgisayar Atolyesi
Bölümden Fotoğraflar: Akademik Personel Çalışma Alanı
BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ün MİRASI CUMHURİYETİMİZ EBEDİ, BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor, bizlere hürriyet ve demokrasiyi armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşuna kan ve can veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andığımız bu şanlı günün gurur ve onurunu taşıyoruz.
ÇEVRİMİÇİ SERGİ
Emrah Ablak ile Söyleşi
konuşuyoruz / we talk about : Sanat ve Tasarım: Tıpta ihmal edilen faktörler...
"Dün Bugün Yarın" Bölüm içi Sergi
Bölümümüz Mezunu Elif Aydın GMK dan Ödül Aldı
Bölümümüz mezunlarından Öner Satıoğlu'nun çalışması Ankara Belediyesi Tasarım Yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.
19 Mayıs Sergisi
2021 Mezuniyet Sergisi
Cumhuriyetimizin 100. Yılı
ÇAĞRI: Prof. Dr. Sıtkı M. ERİNÇ* Onuruna SEYYAH Karakter Tasarımı Festivali Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Antropod / Hayal Mahsulleri Hasat 1

* Sevgili hocamız Prof. Dr. Sıtkı Mehmet ERİNÇ’i (1940-2015) unutmadık, hep özlüyoruz. İstanbul Kabataş Lisesi (1956), Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1963) mezunu. Yüksek lisans (1974) ve doktora (1982) çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 1985 yılında fakültemizde Yardımcı Doçent oldu. 1988’de doçent ve 1994’te profesörlüğünü Anadolu Üniversitesi’nde aldı. Lisans ve lisans üstü olmak üzere estetik, kültür tarihi, sanat felsefesi, çağdaş sanatlar ve yorumu dersleri verdi. Çalışmalarını Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde sürdürdü. 2002 yılında emekli oldu. Estetik, kültür ve sanat konularında yazdığı deneme, makale ve eleştirileri 1986’dan itibaren Artist, Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri, Anadolu Sanat, Sanat Çevresi, Frankofoni, Dekorasyon, Cogito, Eğitim, Türkiye’de Sanat, Tobav, Journal of Turkish Studies dergilerinde ve Bilge Karasu İçin (1996) ve Bilge Karasu Aramızda (1997) kitaplarında ve Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. 1997 yılında Kültür ve sanata katkıları dolayısıyla Premio İnternazionale “Foyer Des Artstes” Roma Ödülüne layık görülmüştür. Eserleri: Deniz İçin Yeni Bir Dünya (2000), Güzel Sanatlar ve Estetik (1993, ortak yapıt), Resmin Eleştirisi Üzerine (1995), Kültür Sanat-Sanat Kültür (1995), Sanatın Boyutları (1998), Eşref Üren (İ. Erşen ile, 1989), Zeki Faik İzer (üç dilde, 1990), Ercüment Kamlık (üç dilde, 1991), Sanat Psikolojisine Giriş (1999), Toprağın Erki: Hamiye Çolakoğlu (1999), Sanat-Teknoloji ve Mustafa Tunçalp (2003).
D
ünyada görüp görülebilecek en nüktedan, en yaşama sevinciyle dolu insan aramızda olsa keyifle ve esprileriyle, hayat dersleriyle renk katacağı ona layık bir etkinlik olmasını diliyor, saygıyla rahmetle, özlemle anıyoruz.

TEMA

 

SEYYAH22 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
 

Seyyah, zamanını seyahat amacıyla geçirendir. Zamanın ruhu, yazıya dökülmüş belgeselini çeker. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi çok çeşitli bilgiler içermesinin yanı sıra, anıtsal değer taşır; tarih, kültür ve sosyolojik yapı, politik ve coğrafi yapıyı bir arada betimler. Seyyah bir gezgin olmasının yanı sıra, bir sanatçı, bir yönetmen, bir yazar, bir bilim insanı ve en önemlisi bir ulaktır. Ulak sayılan tüm sıfatların tek etkileşimli olanıdır belki de: tespitle kalmaz aktarıcıdır, ileticidir. Çantasında bilgiyi taşıyandır. Gözlemcidir; bir fotoğraf makinesinden çok bir ressamdır. Bir kurgu ustasıdır aynı zamanda. Görünmezdir. Hızlıdır. Masalcıdır. Her yerdedir. Maceracıdır. Deneyimcidir. “Durağan olanın aklı da durağandır” der Nietzsche, o hep hareket halindedir. Her şeyden çok kendi oyununu kuran oyuncudur.

KATILIM KOŞULLARI ve AŞAMALAR

Etkinlik tüm öğrencilerimize açıktır. Katılım ücretsizdir. Katılımcılara katılım ve finale kalan eserlere teşvik belgeleri takdim edilecektir. Etkinlik aşağıdaki aşamalar halinde gerçekleşecektir: 

1. Aşama. Fikir Paftası. Eskiz.

Katılımcılar, tema çerçevesinde; malzeme önerisi, eskiz, fikirlerden oluşan kendi belirledikleri boyutlardaki eskizlerini ya da fikir paftalarını 06.04.2022 tarihinde Grafik Bölümünde Seçici Kurulla birlikte değerlendirecekler.

2. Aşama. Çalıştay.

Değerlendirilen paftalar arasından seçilen 30 eser, 2 ve 3 boyutlu uygulanmak üzere çalıştaylar halinde 20.05.2022 tarihine değin devam edecektir. 

3. Aşama. Sergi.

Gerçekleştirilen 2 ve 3 boyutlu eserler, maket, seramik, metal, vinly, kağıt vb ya da animasyon eserler antropod aracılığıyla tasarımcılarla sektörel paydaşların biraraya geleceği prestijli mekanlarda sergilenme fırsatı elde edecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Özgün 3 boyutlu çalışmalar halinde sergilenebilecek eserler, seçici kurul tarafından temaya yaklaşımındaki yaratıcılık, özgün fikir ve konsept, geliştirilen fikrin uygulanabilirliği, bütünlük, plastik kalite, sunum kaliteleri göz önünde bulundurularak seçilir. Kritik edilerek yönlendirilir. Uygulanabilir olması göz önünde bulundurulur. 

ETKİNLİK KURUCU SAHİBİ / KÜRATÖR
Prof. Dr. Nadire Şule ATILGAN

ÖNEMLİ TARİHLER

 

Etkinlik Duyurusu

08.03.2022

Eskiz Teslim/ Değerlendirme

06.05.2022

2. Aşama Başlangıç  

06.05.2022

Ürün Teslimi

20.05.2022

Sergi

25.05.2022 – 12.06.2022

KÜRATORYAL EKİP
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Doç. Dr. Elif VAROL ERGEN, Doç. Dr. Mutlu BAŞKAYA

PROJE KOORDİNASYON

Doç. Dr. Hikmet Mutlu BAŞKAYA YAĞCI
Doç. Dr. Elif VAROL ERGEN

Doç. Dr. Nil KÖKEN
Dr. Öğr. Ü. Sultan Burcu DEMİR KOYUNCU
Dr. Öğr. Ü. Tuğba MERDEŞE

KOORDİNASYON
Araş. Gör. Melissa ENGİNERİ

SEÇİCİ KURUL
Prof. Dr. Nadire Şule ATILGAN
Prof. Dr. Deniz ONUR ERMAN
Doç. Dr. Hikmet Mutlu BAŞKAYA
Doç. Dr. Elif VAROL ERGEN
Doç. Dr. Nil KÖKEN
Aykut ÖZ

MEDYA VE İLETİŞİM EKİBİ

TASARIM ve KURUMSAL KİMLİK
Dilek ATALAR (kurumsal kimlik)

SOSYAL MEDYA DANIŞMANI.
Gizem ARSLAN 

İLETİŞİM
antropod2022@gmail.com

MEDYA ve SERGİ EKİBİ

Araş. Gör Melissa ENGİNERİ
Araş. Gör. Aylin ALKAN
Araş. Gör. Şule ALTAY
Araş. Gör. Okan ERCAN
Araş. Gör. Işıl TÜFEKÇİ ARDIÇ

Araş. Gör. Aytuna CORA
Araş. Gör. Hilal KÜÇÜK

Ek. Öğr. Gör. Sercan FİLİZ